Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfietsen 19/06/2011

Jaarlijks fietsen met de Pannenhuisbuurt 19/06/2011

Roland en Herman organiseerden weer een toffe fietstoer. Spijtig genoeg konden enkele buren niet meefietsen wegens ziekte of belet.

1x klikken op onderstaande foto = vergroting foto    2x klikken = extra vergroting foto

 

Fietstocht met de Pannenhuisbuurt

Zumba, boogschieten en zwemmen

Ook dit jaar waren er sportinitiaties, met als nieuwe aktiviteit boogschieten op 1 juni 2011 bij schuttersgilde Sint-Jan in de Daverlostraat te Assebroek. Zwemmen kon maar een paar keer doorgaan in april wegens onderhoudswerken in 2 Brugse zwembaden: Guilini en Interbad.

Zumba met Adriana Boogschieten bij Sint-Jan

Andere activiteiten

groepsfoto fietsers De Spinners van De PANNENHUISBUURT wandeling Domein Ryckevelde zwemgroep
Feestkledij Karel De Stoute

BEBLOEMINGSACTIE 2012: bezorging meer dan 1000 geraniums

in de ruime Pannenhuisbuurt.

Museumbezoek Van Eyck tot Dürer 14/11/10

Pannenhuisfeest 12/09/2010

Zumba,petanque,stadsspel, zwemmen

Bebloemingsaktie

Nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2010

Na een frisse wandeling langs het domein Ryckevelde, werden de buren weer ontvangen ten huize van onze voorzitster Hedwige. Wij genoten van een hapje en een drankje en onze jeneverbar buiten bij de vuurkorven had ook enorm succes, ook met de advokaatsponsoring voor Roemenië. Maria zorgde weer voor de mooie uitnodigingen met inspirerende tekst.

ONZE 2de FAMILIALE FIETSDAG

Deze prachtige familiale fietstocht werd  uitgestippeld en begeleid door Herman, Andréa en Laurent, waarvoor dank. Het was een supergezellige leerrijke tocht van +/- 40 km door de polders, met een gezellige afsluiter in ons eigen "Leenhof"klik ook op de groepsfoto .

 SPINNING met de BUURT

Gaat door o.l.v. monitor Clift in de PARAMOUNT

Karel de Stoutelaan te van 19.30u tot 20.30 u

De deelnemers: Armand,Hedwige,Annie, Elise,

Margot, Germaine, Roland,Mia en Lio. 

Sommige buren verlangen reeds de voortzetting

van deze groep.(Mogelijks in november)

 Mededeling BUURTZWEMMEN

De zwemlessen in de Kristus Koningbuurt zijn nu afgelopen. Wij gaan nu naar het INTERBAD op vrijwillige basis iedere woensdag rond 18.10u met de wagen(s)Er zijn nog steeds buren welkom.Ook beginnende zwemmers kunnen rekenen op steun van Armand.Buren die nog wat angstig zijn om alleen in het diepere zwemgedeelte te zwemmen kunnen eveneens meedoen en worden geholpen. Graag nog enkele zwemliefhebbers gevraagd .

KAREL DE STOUTE :buurtbezoek

Op 1 mei bezochten we met 20 buurtbewoners deze tentoonstelling onder de deskundige leiding van Dhr. VANGHELUWE. Het was een rijke ervaring.

 

 BEBLOEMINGSAKTIE 2009

Kent ook dit jaar weer  een groot succes.Met een oprechte dank aan Hans, Andrea en Ronny Gevens voor het  gratis transport en de bedeling van de geraniums

Nieuwjaarswandeling- en receptie op 11/01/2009

 Er leeft wat in de Pannenhuisstraat
"onze straat is de plek waar we  THUIS kunnen komen.

Op initiatief van het straatcomité hangt al enkele weken deze tekst aan de meeste huizen.

Met deze raamaffiche willen we tonen dat er de laatste jaren een warme sfeer van samenhorigheid gegroeid is in de straat. We leven niet allen naast maar ook met elkaar.
In 2006 begonnen we met een eerste straatfeest en een fotoactie om elkaar beter te leren kennen. Het straatfeest werd een jaarlijks weerkerende traditie en er kwamen andere initiatieven zoals een receptie in januari 2007 , een driekoningenbezoek op 6 januari 2008 ,
een fietstocht , ziekenbezoekjes …
Op zondag 11 januari 2009 trotseerden we samen de barre koude tijdens een gezinswandeling naar Ryckevelde. We stonden verbaasd van de prachtige natuur , zo mooi en toch zo dichtbij. Aan het kasteel bewonderden we de sierlijkheid van de schaatsers en praatten we er bij een droogje en een natje zomaar op los.
Weer op meer bekend terrein klonken we bij Hedwige en Armand op het nieuwe jaar. We genoten van de glühwein en de broodjes en sloten het samenzijn af met een jenevertje voor we thuis naar “De smaak van Dekeyser” gingen kijken.
Daardoor wordt de volgende toevallige ontmoeting weer wat warmer en spontaner en voelen we ons nog een beetje meer THUIS.

NB.: Klik op de groepsfoto voor deze fotoalbums. 

Nieuwjaarswandeling en receptie 2011

Pannenhuis Nieuwjaarsreceptie

Roland en Herman organiseerden weer een fijne winterwandeling. Wegens het modderig terrein van de Meersen werd terug gekozen voor het domein Ryckevelde Na de wandeltocht werden de wandelaars en de andere buren uitgenodigd op een hartverwarmende receptie bij de voorzitster Hedwige Reubens en Armand.